Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Pesë antibiotikë natyrorë që nuk kërkojnë përshkrim nga mjeku - Bujqesia.eu

Pesë antibiotikë natyrorë që nuk kërkojnë përshkrim nga mjeku

0

hudhra

Antibiotikët e spitaleve janë bërë një prej “ilaqeve” më të përshkruara sot. Si rezultat njerëzit kanë shkatërruar sistemet e tyre që ndihmojnë tretjen e ushqimit , dhe për ironi , kanë ulur imunitetin e tyre të natyrshëm për të gjitha llojet e infeksioneve në të ardhmen .Por prap se prap mund të shpëtojmë nga efektet e tjera që mund të na sjellin antiobiotikët me këta pesë antibiotikë të fuqishëm natyrorë.

-Hudhra

Hudhra ka qenë përdorur në mjekësi në kultura të ndryshme nëpër botë për mijëra vjet . Në fakt , ajo është përdorur në vitet 1700 për të shmangur plagët .

Hudhër ka antibiotik të fuqishëm , antivirale , antifungal , dhe veti antimikrobiale dhe është në gjendje për të ndihmuar në mbrojtjen dhe për të lehtësuar largimin e baktereve antipatike . Ajo është gjithashtu shumë e lartë në antioksidantë natyrore që shkatërrojnë radikalet e lira , të cilat gjithashtu mbështesin një sistem të fortë imunitar .

Përbërësi aktiv në hudhër , allicina , është komponent kyç për të vrarë dhe mbrojtjur nga bakteret e dëmshme . Shtrydheni hudhrën për të aktivizuar këto komponime , dhe në një çaj të ngrohtë ose në ushqim të gatuar lehtë .

-Argjendi Kolodial

Argjendi Koloidal ka qenë i njohur si një antibiotik efektiv për shekuj me radhë . Në fillim të viteve 1900 , Alfred Searle , themelues i kompanisë farmaceutike “Searle”, zbuloi se ai mund të vrasë sëmundjet më vdekjeprurëse .

Searle tha se duke aplikuar argjendin koloidal në njeriun është bërë në një numër i madh i rasteve me rezultate të habitshme . Avantazhi kryesor ishte se ai ishte shpejt fatal për mikrobet pa veprim toksik në strehuesit e tij .

Hulumtimet e fundit kanë deklaruar gjithashtu se argjendi kolodial mund të shkatërrojë mikrobet rezistente antibiotike si MRSA , gripit të shpendëve dhe SARS .

-Vaji i Rigonit

Vaj i rigoni kujdeset për largimin e baktereve patogjene pa i ndërprerë bakteret e dobishme . Ai është gjithashtu është antiviral dhe antifungal që e bën atë një kombinim të fuqishëm tre- në-një që rivalizon barnat duke mos inkurajuar rezistencën antibiotike .

Përbërës kyç antimikrobial në vajin e rigonit është Karvakroli . Ju duhet të siguroheni që burimi juaj të jetë së paku 70 për qind përmbajtje karvakrol në mënyrë që të jetë efektiv .

-Qumështorja Vjollcë

Qumështorja vjollcë ka qenë përdorur për trajtimin e një shumëllojshmërie të gjerë të infeksioneve për qindra vjet . Tradicionalisht , ajo është përdorur për të trajtuar plagët e hapura, të difterisë , helmimin e gjakut dhe sëmundje të tjera bakteriale të ngjashme .

Sot , ky bar mjekësor i fuqishëm është përdorur kryesisht për ftohjet dhe gripin , për shkak të aftësisë së saj për të shkatërruar format më të rrezikshme të baktereve të tilla si aureus Staphylococcus , e cila shkakton MRSA vdekjeprurëse .

-Mjalta manuka

Ndosht është antibiotiku më i pëlqyeshëm që vjen në formën e mjaltit manuka . Ai mund të vrasin një gamë të gjerë të patogjenëve përfshirë MRSA dhe bakteriet mishngrënëse .
Kjo sigurisht nuk është një listë të gjerë të antibiotikëve natyrore , por një fillim i madh për një të gjitha farmaci natyrore . Antibiotikë të tjerë që duhet të konsiderohen , ekstrakti nga fletë ulliri , karafili , shafran i Indisë , dhe madje edhe limon I rrumbullakët mund të jetë në arsenalin tuaj antibiotik .