6 lulet që i japin ngjyra vjeshtës

0

20131110122054534577

Edhe në vjeshtë ju mund t’i jepni gjallëri ballkonit apo shtëpisë suaj. Në vjeshtë ka disa bimë që çelin lule. Ja cilat janë ato:

1. Settembrini

Ata i përkasin familjes së krizantemave dhe siç mund ta nënkuptoni nga emri ato lulëzojnë në shtator të çdo viti.

2. Ciklamin vjeshtor

Ata i përkasin familjes së Ciklaminëve, por ndryshe nga të tjerët, ajo lulëzon në vjeshtë.

3. Shqopa

Një lule shumë rezistente që fillon të lulëzojë në periudhën e vjeshtës. Lulet e saj janë me hije të ndryshme, nga ngjyra vjollcë ne rozë të zbehtë.

4.Lakradekorative

Kjo ju duket e habitshme. Harrojeni supat e mërzitshme dhe kultivoni ato zbukurueset në vazo: gjethet e tyre do të lulëzojnë në një harmoni ngjyrash. Lulëzimi i tyre fillon në vjeshtë dhe ato janë shumë rezistente ndaj të ftohtit!

5.Celosia

Lulëzimi i Celosias fillon në verë, por zgjat gjatë gjithë vjeshtës. Lulet e saj janë të gjalla dhe e bëjnë kopshtin tuaj me më shumë ngjyra.