Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 8 pika kyçe për mbjelljen e suksesshme të luleve - Bujqesia.eu

8 pika kyçe për mbjelljen e suksesshme të luleve

0

luleeeeeeeee

Këtu është një listë me 8 pikat që duhet të plotësoni për mbjellje të suksesshme të bulbave.
Ka dy klasifikime kryesore për bulbat: ato që mbillen në pranverë (të tilla si anemona, tulipanë etj) dhe bulba verore (të tilla si begonja, zambakët, gladiola etj).
Këtu është një listë me 8 pikat që duhet të plotësoni për mbjellje të suksesshme të bulbave:
-Respektoni periudhat e mbjelljes. Në të vërtetë, bulbat pranverorë mbillen në vjeshtë ndërsa ato verore mbillen në ranverë.
-Mendoni të punoni tokën më parë që të mbillni lulet.
-Bëni një gropë me anë të një lopate. Thellësia e gropës varet nga bulbi që ju do të mbillni. vrimë me mistri tuaj.
-Nëse e mundur shtoni, rërë dhe pleh për lulet.
-Vendosni rërë në fund të gropës.
-Më pas vendosni bulbin.
-Mbusheni gropën me pleh siç duhet.
-Ujiteni të gjithë gropën e mbyllur me ujë me grushta.