AVUK zotohet : Nuk ka më sëmundje , 280 mijë gjedhe do të vaksinohen

0

Kryeshefi i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinarisë, Valdet Gjinovci, tha se vaksinimi i gjedheve do të përfshijë gjithë territorin e Kosovës, duke përfshirë edhe veriun e vendit.

Ai bëri të ditur se janë rreth 280 mijë krerë gjedhe që do të vaksinohen këtë vit.

Gjinovci me këtë rast apeloi tek të gjithë fermerët që të vaksinojnë gjedhet e tyre për shkak të rëndësisë së madhe që ka parandalimit te sëmundjes gungore të lëkurës, raporton KP.

Sipas tij, vaksinimi i gjedhëve kundër sëmundjes së lëkurës ka dhënë rezultate të mira, pasi që siç tha ai, këtë vit nuk është paraqitur asnjë rast me këtë sëmundje.

Fushata për vaksinimin e të gjitha kafshëve të llojit të gjedhit ka filluar në komunën e Pejës dhe do të vazhdojë në gjithë territorin e Republikës së Kosovës.