Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Bananja përmirëson shikimin. - Bujqesia.eu

Bananja përmirëson shikimin.

0

bananas

Shumica e njerëzve mendojnë për karrota kur është fjala për ushqimet që ndihmojnë për të përmirësuar pamjen, por studimet tregojnë se bananet janë gjithashtu shumë efektive kur është fjala për shëndetin e syrit .
Hulumtimet tregojnë se fruta si bananja ndihmojnë shikimin
Një studim 18 -vjeçar i më shumë se një qind mjë burrave dhe grave ka gjetur se rritja e konsumit të frytit si ajo e bananes , shoqërohet me përmirësime të caktuara për shikimin. Në mënyrë të veçantë , studimi vuri në dukje se frutat ndihmojnë të luftuar një sëmundje të syve edhe më të rëndë se degjenerimi makular të lidhura me moshën ( ARMD ) që të çon në verbëri , ARMD neovaskulare . Neovaskulare do të thotë se enë të reja të gjakut janë në rritje në pjesë të syrit ku ato nuk duhet të jenë , e cila çon gjakun dhe lëngun të rrjedh nën retinë , të cilat zakonisht përparoknë njollat e verbëra në vizionin qendror dhe mund edhe të kthehet në verbëri .
Informacioni është publikuar në Arkivat e okulistit , i cili sugjeronte se tre ose më shumë shërbesa të frutave të përditshme mund të ndihmojnë për të mbajtur sëmundje të tilla syve të pranishme . Rekomandimet përfshijnë bananen si një prej frutave që mund të ndihmojë shikimin
Një tjetër gjetje gjithashtu e sugjeron të hahet bananja për të përmirësuar shikimin : Në Nigeri , mjekët kanë qenë të njohur për të kombinuar bananet dhe një barishte afrikane të quajtur ” Orinol ” për të trajtuar kataraktet dhe degjenerimin makular . Rezultatet kanë qenë të suksesshme .
Kjo ka kuptim. Në fund të fundit , bananet përmbajnë vitaminë A, e cila luan një rol në mbrojtjen e membranave të syve dhe duke siguruar dritë në kornea .
Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm për pjekurisë banane -së , pasi ndryshon nivelin e saj glycemic . Një banane pjekur mund të ketë një nivel të lartë glykemik rreth 70 , ndërsa ai që është i papjekur bie në spektrin e ulët në rreth 30 . Kjo është e rëndësishme sepse ushqime të lartë glykemie kanë qenë të lidhura me një rrezik të rritur të degjenerimit makular dhe katarakteve .
Sipas një studimi nga Qendra amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve ( CDC ) , është vlerësuar se 17.800.000 njerëz do të ketë ARMD deri në vitin 2050 .
Përveç të hahet më shumë fruta si bananja , është e këshilluar të lihet duhani, të humbasin peshë dhe të reduktojë presionin e gjakut , pasi që ata janë fajtorët të përbashkët që ndikojnë në shikimin dhe çojnë në vizion të dëmtuar .