Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Bizneset kërkojnë lehtësira fiskale. - Bujqesia.eu

Bizneset kërkojnë lehtësira fiskale.

0

bizneset

Gjendja e vështirë nëpër të cilën po kalojnë bizneset kosovare duhet të jetë alarm për qeverinë, që të rrisë dinamikën e krijimit të një ambienti më të favorshëm afarist në Kosovë.
Ky ishte konkludimi i një takimi të mbajtur sot ndërmjet udhëheqësve të Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, dhe Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, Arian Zeka.
Në një komunikatë për media thuhet se drejtuesit e këtyre dy organizatave shprehën shqetësimin e tyre për pozitën e vështirë dhe aspak konkurruese në të cilën ndodhen prodhuesit vendor. Një gjë e tillë, përpos që pamundëson rritjen e punësimit, ka shkaktuar një deficit tregtar tejet të lartë, duke e shndërruar vendin në eksportues të parasë së gatshme.
Duke pasur parasysh këtë, ata i bënë thirrje Ministrisë së Financave që në periudhë sa më të shpejtë të inicojë ndryshimet e duhura ligjore për të jetësuar vendimet për krijimin e lehtësirave fiskale, përfshirë pushimet tatimore për investitorët e jashtëm apo vendës, që krijojnë vende të reja të punës.
Gjithashtu, përfaqësues të komunitetit të biznesit, kanë kërkuar nga Ministria e Financave e Kosovës që të bëjë zgjerimin e mëtejmë të listës së produkteve të liruara nga detyrimet doganore.