Çikorja dhe Dobitë shëndetësore të saj

0

chicokryÇikore përdoret për humbjen e oreksit, turbulencat në stomak, kapsllëkun, Çrregullimet e mëlçisë dhe tëmthit , kanceri, dhe rrahjet e shpejta të zemrës. Përpos këtyre ajo shquhet edhe për disa dobi të tjera si më poshtë :

Çikore përmban inulin, e cila ndihmon diabetikët të rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak

Çikore është i lidhur ngushtë me marulen dhe luleradhiqen, por është një anëtar i familjes lulediellit

Ajo ndihmon spastrimin e mëlçisë dhe tëmthit
Çikore është e dobishme për tretjen, sistemin e qarkullimit të gjakut dhe gjakun në tërësi

Gjethet cikore janë një burim i mirë i kalciumit, vitaminës A dhe kalium