Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Dëmet nga barojat - Bujqesia.eu

Dëmet nga barojat

0

borojat

Dëmet nga barojat janë të përmasave të mëdha dhe llogaritet se rreth 10 – 15% të prodhimit të përgjithshëm humbet për shkak të barishteve.

Përveç asaj që shkaktojnë dëm të drejtpërdrejtë në zvogëlimin e rendimenteve, barishtet e prodhimtarisë bujqësore i paraqesin burim shtesë të shpenzimeve që dalin nga përdorimi i mjeteve kimike për asgjësimin e tyre, shtohen shpenzimet gjatë shirjes, terjes, ruajtjes dhe magazinimit të prodhimeve bujqësore.

Barojat u marrin hapësirën jetësore bimëve të kultivuara

Disa baroja janë lloje të parazitëve

Shpenzojnë sasi të mëdha ushqimi dhe uji në vend që këtë ta bëjnë bimët e kultivuara

Shkaktojnë tharjen e tokës

Vështirësojnë përpunimin e tokës

Zbresin temperaturën e tokës

Shkaktojnë shtrirjen e të mbjellave

Bartin shumë sëmurje

Janë çerdhe të shumë insekteve

Zvogëlojnë cilësinë për shkak të ndryshimit të shijes dhe të aromës

Zvogëlimi i rendimenteve ndonjëherë mund të jetë deri në 30%.