Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Fermerëve u ndahen pajisje për rritjen e standardit të drithërave - Bujqesia.eu

Fermerëve u ndahen pajisje për rritjen e standardit të drithërave

0

fermereve

Meridian Corporation në bashkëpunim me Bashkimin Evropian ka subvencionuar 30 fermer me pajisje bujqësore si dhe ka shpërndara certifikatat e trajnimit për ngritjen e njohurive rreth kultivimit të drithërave sipas kualitetit dhe standardeve të Bashkimit Evropian.
Ky aktivitet, është pjesë e projektit Përforcimi i Pozitës Konkurruese të Fabrikës “Buka” në Rajon, projekt i cili është financuar nga Bashkimi Evropian.
Ky projekt si i tillë ndahet në dy aktivitete kryesore. Aktiviteti parë ka të bëjë me ngritjen e njohurive dhe kapaciteteve prodhuese të fermerëve vendor për prodhimin e drithërave sa me kualitativ sipas standardeve evropiane.
Ndërsa aktiviteti i dytë ka të bëjë me rritjen e kapaciteteve prodhuese te fabrikës “Buka”, që përfundimisht, sinergjia mes këtyre dy aktiviteteve rezulton në qëllimin kryesor të projektit: zhvillimi i ekonomisë në vend, rritja e punësimit, zvogëlimi i importit dhe ofrimi i produkteve sa me kualitative për qytetaret e Republikës së Kosovës. /Telegrafi/