Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Ja pse duhet konsumuar boronicën - Bujqesia.eu

Ja pse duhet konsumuar boronicën

0

bbPërmirësion shikimin

Për shkak të kërkimit të publikuar , boronicat natyrisht përmbajnë sasi të larta të antocianineve të fuqishme . Antocianinet janë gjithashtu përgjegjëse për ngjyrë blu të këtij fryti të vogël blu . Prania e antocianineve ndihmon për të forcuar kapilarët në sytë dhe qarkullim periferik . Në thelb , kjo do të thotë se ato ndihmojnë për të mbajtur rrjedhjen e gjakut në dhe rreth syve . Me rrjedhjen e përmirësuar të gjakut në zonën e syve , kjo mund të jetë arsyeja për pretendimet e vizionit të përmirësuar dhe ngjarjeve më të vogël të irritimeve në sy .

Boronica janë po ashtu të mira trurin

Boronica janë gjithashtu një burim i shkëlqyer i flavonoideve . Flavonoide specifike në boronicë, në të vërtetë besohet të jenë në gjendje për të forcuar lidhjet e neuroneve në tru . Këto lidhje më të fuqishme mund të çojë në rritjen aftësisisë afat-shkurtër dhe memorie afatgjatë për individin . Nga lidhjet e përmirësuara kjo mund të lejojë neuronet për rigjenerimin , kështu që ka efekte të tjera pozitive në funksion të kujtesës .

Ndihmon në luftimin e infeksioneve në traktin urinar

Boronica ofronë përfitime të ngjashme në shëndetin e traktit urinar. Kjo do të thotë se ato mund të ndihmojnë në parandalimin e detyrueshëm të baktereve në muret e fshikëzës dhe të ndihmojë në trajtimin dhe parandalimin e madje edhe infeksionin e traktit urinar .

Ndihmon në uljen e nivelit të sheqerit

Për fat të mirë , boronica janë një ushqim me përmbajtje të vogël glykemike . Sipas Indeksit glykemik , boronicat renditen në shkallën 53 duke i bërë ato një ushqim të ulët glykemik . Indeksi glykemik I rendit ushqimet sipas efektit të tyre në nivelet e glukozës në gjak . Të gjitha ushqimet në indek krahasohen me me një rezultat prej 100 . Ushqimet me një rezultat me 70 ose më shumë janë kategorizuar si të lartë , 56 deri në 69 vlerësuar si të mesme dhe ushqime me 55 ose më të ulët në gradë të ulët në Indeksin glykemik .

Niveli I ulët në indeksin glykemik preferohet për ata individë të diagnostikuar me diabetin e tipit 2. Konsumimi I ushqimeve me indeks të ulët glykemik , duke përfshirë boronicën , mund të ketë ndikim të rëndësishëm në rregullimin e ruajtjes së niveleve të sheqerit në gjak .