Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Kroma e zakonshme e patates. - Bujqesia.eu

Kroma e zakonshme e patates.

0

kromaaa

Përveç patates patogjeni mund të prek panxharin, rrepën.

Simptomat
Çfaqen në formë pustulash ulçerore të rrumbullakta të izoluara ose të bashkuara.Shenja të tilla mund të çfaqen edhe mbi stolone dhe kërcellin nëntokësorë. Lezionet mbeten sipërfaqë-sore si një shkatërrim i thjeshtë i peridermës (kroma sipërfaqësore) ose mund të thellohen disa mm (kroma e thellë). Ngjyra e pustulave është si ajo e peridermës normale, pak më e errët kryesisht në formën e dytë të shfaqjes.
Patogjeni futet në zhardhok me anën e lenticeleve, gojëzave ose plagëve të vogla duke stimuluar formimin e qelizave suberoze hipertrofike. Burim kryesorë i infeksionit është toka ku patogjeni mund të ruhet për shumë vjet.
Temperatura optimale e zhvillimit të patogjenit është 20-25ºC. Preferon toka të ajrosura me reaksion alkalin. Sëmundja nuk zhvillohet në toka me pH 5.2 ,shumë acide