Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Kryeministri injoron qumështarët, 40 mijë vende pune në rrezik - Bujqesia.eu

Kryeministri injoron qumështarët, 40 mijë vende pune në rrezik

0
qumeshti
Kryetari i Shoqatës së Përpunuesve të Qumështit Ramadan Memaj, në programin e mëngjesit të RTK-së ka shpjeguar se kryeministri i Kosovës Isa Mustafa nuk i ka kthyer përgjigje kërkesave të prodhuesve dhe përpunuesve të qumështit, duke rrezikuar 40 mije vende të punës që i krijon kjo industri.
Memaj ka shpjeguar se kërkesat e tyre janë në vijë me të gjitha ligjet dhe rregullat e CEFTA dhe ligjeve të tjera që rregullojnë këtë sektor.
Ai tutje ka shtuar se si duket kësaj qeverie i mungon “guximi dhe vullneti” që të zbatojë ligjin anti damping dhe masat e tjera për të përkrahur këto vende pune dhe krijimin e vendeve të reja.
Më herët Shoqata e Përpunuesve të Qumështit i ka dërguar letër drejtpërdrejtë kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, por, sipas tyre nuk ka kthyer përgjigje. Pas një kohë shoqata ka dërguar letrën e dytë që ka qenë publike por, prapë pa përgjigje.
Në letrën e Memajt jepet shpjegimi për 40 mijë vendet e punës, që sipas tij rrezikohen pasi që vendet e ndryshme sulmojnë tregun tonë me produkte të dampuara, me produkte të cilësisë së dyshimtë dhe përmbajtje të vajrave bimore sikur ai i pallmës.
Ai më tutje i ka parashtruar edhe një pyetje kryeministrit rreth asaj se: “A e din se mbi 70 për qind të “djathërave” dhe një pjesë e “qumështit” që importohen dhe shiten në Kosovë kanë deklarim të rrejshëm ose nuk prodhohen nga qumështi”.