Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Lulja Manjolia dhe simbolika e saj - Bujqesia.eu

Lulja Manjolia dhe simbolika e saj

0

magnoliaManjolia u emërua sipas botanistit francez Pierre Magnolia në vitet 1600.Kjo lule ka më shumë se 80 lloje.Aroma e lules ndryshon në varësi se çfarë lloji të kësaj lule përdorni. Çdo ngjyrë të çon në një kuptim të ndryshëm. Lulja e bardhë Manjolia ka kuptimin e pastërtisë dhe përsosmërisë. Lule rozë manjolia simbolizon të rinjtë dhe pafajësinë së bashku me gëzimin. Manjolia e gjelbërt përfaqësonë gëzim të shoqëruar me shëndet dhe fat të mirë.Manjola ngjyrë vjollcë dërgon nga vibracionet që mbështesin dëshirën tuaj për përqasjen me të vërtetën tënde dhe tërësinë tuaj fizike (shëndetësore).

“Manjolia e Çeliktë” është një frazë popullore që paraqet forcën e një gruaje Jugore që posedon. Kjo frazë u popullarizu nga viti 1989 në film “Manjolia e çelikut”, në të cilin gjashtë gra Jugore durojnë vështirësitë e ndryshme, por arrijnë të ia dalin mbi to. Termi i referohet natyrës ende të fortë dhe delikate që kanë gratë.

Në art, veçanërisht në artin kinez, manjolia është përdorur si simbol i ëmbëlsisë femërore dhe bukurisë. Në Kinë, lule manjolia janë simbole të pastërtisë dhe fisnikërisë. Në Japoni, manjolia është përdorur si një bimë medicinale dhe dekorativa. Lule quhet Hanakotoba në sistemin japonez të simbolizmit të luleve. Kjo do të thotë se lule është sublime, e natyrshme dhe tregon dashuri për natyrën. Manjoliat janë të lidhura me forcën e jetës dhe janë paraqitur shpesh në lindje.