Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 MBPZHR-ja hap fazën e aplikimit për grante në përpunimin e prodhimeve bujqësore - Bujqesia.eu

MBPZHR-ja hap fazën e aplikimit për grante në përpunimin e prodhimeve bujqësore

0

Prodhime bujqesore

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur nga sot fazën e aplikimit për grante për projekte që ndërlidhen me përpunimin e produkteve bujqësore në disa sektorë si: sektorin e përpunimit të qumështit, sektorin e përpunimit të mishit, sektorin e përpunimit të pemëve dhe perimeve, si dhe sektorin për prodhimin e verës.

Këta sektorë mbështeten në kuadër të Masës 103 – Investimet në asetet fizike në përpunimin dhe tregtimin e produkteve bujqësore që ka një buxhet prej 5 milionë eurove. Në këtë masë mbështetën kryesisht fabrika dhe agrobiznese që merren me përpunim dhe shuma maksimale e mbështetjes së një projekti nga ana e MBPZHR-së është 200 mijë euro. Afati për aplikim për këtë masë fillon nga sot dhe përfundon më 25 prill 2016.

Më herët Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka hapur fazën e aplikimit për grante në prodhim, Masa 101, diversifikim Masa 302 dhe Masën e Ujitjes së Tokave Bujqësore. Duke përfshirë këto masa si dhe masën e përpunimit buxheti total i paraparë është 23 milionë euro.

Në ditët në vazhdim, MBPZHR-ja pritet të hapë fazën e aplikimit edhe për subvencione, ku edhe aty është paraparë një buxhet prej 23 milionë eurove.

Për më shumë informata, lidhur me procedurat e aplikimit, kriteret e vlerësimit qytetarët mund të informohen në detaje në ueb faqen e ministrisë dhe Agjencisë për Zhvillimin e Bujqësisë.