Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Në fermën “ Agrofer” – Ferizaj - Bujqesia.eu

Në fermën “ Agrofer” – Ferizaj

0

bbb

(Artikull nga Intervistat virtuale me fermerë nga Kosova)

“Bujqësia” ju sjell një resyme të fermës “Agrofer” në Ferizaj ku në vazhdim do të keni mundësinë të njiheni më nga afër.

Ferma “Agrofer” e themeluar në vitin 1992 për momentin ka 32 lopë qumështore, 12 Mështjera , 4 mëzet dhe 9 vjeta të cilat janë nën kujdesin e udhëheqësve dhe stafit tjetër fizik të fermës. Në mënyrë që të njihemi më për së afërmi me problemet e bujqëve dhe të trajtojmë “hallet” e tyre ne kemi kontakuar me ta që ta njohin nga afër me problemet të cilat ky biznes ballafaqohet.

Problemet e tyre si duket momentalisht janë të ndërlidhura me çmimin e qumështit i cili momentalisht sipas tyre nuk paguhet sa duhet. Sipas tyre këtë po e bëjnë produkte konkurrente që importohen nga vendet fqinje të cilat po ndikojnë në çmimet e përgjithshme.

Bagëtitë e fermës “Agrofer” shfrytëzohen për mish dhe për qumësht. Sa u përket ndihmave ata janë ndihmuar me nga 50 euro për kokë bagëtie dhe shprehen të gatshëm që të punojnë tutje me mjete të tjera për të zgjeruar aktivitetin e tyre. Synimet e tyre në të ardhmen janë ndërtimi i një objekti të ri dhe rritja e numrit të krerëve deri në 100 copë.

https://www.facebook.com/profile.php?id=732986556746753&ref=ts&fref=ts