Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Nga sistemi i KRU “Radoniqi” në 2014 janë ujitur 2530 Ha sipërfaqe të Rahovecit - Bujqesia.eu

Nga sistemi i KRU “Radoniqi” në 2014 janë ujitur 2530 Ha sipërfaqe të Rahovecit

0

ujitja

Sipas të dhënave që na i ka prezantuar Selami Mashuku, zyrtarë për lavërtari pranë Drejtorisë për BPZHR, në komunën e Rahovecit nga KRU “Radoniqi” janë ujitur 2530 Ha sipërfaqe me kulturat bujqësore për vitin 2014 dhe atë në 19 vendbanime të komunës së Rahovecit.
Sipas raportit tabelor që na prezantoi Mashuku, 504 Ha janë ujitur sipërfaqet e Krushës së Madhe, nga 343 Ha në Malësi të Vogël dhe Ratkoc, 167 Ha në Celinë, Gexhe 89 Ha, Fortesë 265 Ha, Xërxë 171 Ha, Çifllëk 189 Ha, Dejn 119 Ha.
Nën një hektarë janë ujitur në fshatin Drenoc 42 ari dhe në Hoçë të Madhe 29 ari, ndërkaq çmimi i ujitjes për një hektar është 130 euro./RahovecPress/