Podujevë: Dëmtohen katër parcela me mjedra nga vërshimet

0

Vershimet ne Podujeve

Vërshimet e këtij muaji nga reshjet e vazhdueshme të shiut kanë shkaktuar dëme në Komunën e Podujevës. Dëmet kapin vlerën e 123 mijë e 517 euro. Kjo shumë ka dalë nga raporti i përgjithshëm që ka nxjerr Komisioni për Vlerësimin e Dëmeve të shkaktuara nga vërshimet.

Shefi i zyrës së informimit në Komunën e Podujevës, Nazmi Elezi tha për KosovaPress se Komisioni ka mbledhur informacione, ka verifikuar dëmet në terren dhe ka vlerësuar koston e dëmeve të shkaktuara, të cilën e ka dorëzuar në Qeveri, pasi që komuna nuk ka buxhet të mjaftueshëm për kompensimin e dëmeve.

Ai tha se dëmet më të mëdha janë shkaktuar në infrastrukturën publike, ku është bërë dëmtimi i disa urave dhe rrugëve për shkak të reshjeve të mëdha të shiut.

Por, sipas tij, për dallim prej viteve tjera, këtë vit vlera e dëmeve të shkaktuara nga vërshimet është më e ulët, sidomos në bujqësi ku 3000 euro është vlera nga dëmtimi i katër parcelave të kulturës së mjedrës dhe të një livadhi.