Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Si të mbjellim kungullin e njomë? - Bujqesia.eu

Si të mbjellim kungullin e njomë?

0

kunkulli

Kur mbjellni kungullin e njomë , ju mund ta mbillni atë ose si bimë të veçantë ose të grupuar grumbuj.Se si ju vendosni për rritjen e kungullit të njomë varet nga ju , bazuar në atë se sa bimë të kungullit të njomë keni ndërmend të rrisni dhe sa dhoma ju duhen për t’u rritur ato .
Mbjellja si bimë individuale
Pasi mundësia e acarit ka kaluar , 2-3 fara të bimës 90Cm larg njëri tjetrit duhet të mbillen . Fara duhet të mbillen rreth 2.5 Cm thellë .
Mbjellja në grup (grumbull)
Pas mundësia e acarit ka kaluar , gërmoni tokën deri 30cm dhe prej 30-60Cm gjerësi . Në majë të grumbullit , në një rreth, vendosni 4-5 fara bimore të kungullit të njomë .
Informacion për rritjen e kungullit të njomë
Pasi fidanët janë konsoliduar , vendosin shtesë organike rreth bimëve . Plehërimi ndihmon për të mbajtur temperaturën e terrenit të qëndrueshme dhe gjithashtu ndihmon tokës të mbajë ujin . Këto dy gjëra do të të ndihmojnë bimëve të kungullit të njomë të kenë një kulture më të hershme dhe më të madhe .
Sigurohuni që bimët tuaj të kungullit të njomë të marrin të paktën 5cm ujë në javë . Nëse nuk ka reshje të mjaftueshme për të bërë këtë , plotësojeni me ujitje manuale .
Kungull i njomë vjelet kur frytet janë të vogla . Kjo do të rezultojë në më shumë butësi dhe shije të mrekullueshme.
Rritja e kungullit të njomë në kopshtin tuaj është e bukur dhe e lehtë . Tani që ju e dini se si duhet mbjellë kungullin e njomë dhe disa këshilla të mira për rritjen e tij , ju mund të rrisni kungullin e njomë në kopshtin tuaj me lehtësi.