Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Si të njihni ushqimin organik - Bujqesia.eu

Si të njihni ushqimin organik

0

ushqimi-organikNe jetojmë në një botë ku furnizimi me ushqimi gjenetik të modifikueshëm është shumë i përhapur. Është shumë e rëndësishme që të jeni në gjendje për të identifikuar nëse është apo ka qenë ushqimi juajë objekt i modifikimit gjenetik, ose i mbuluar me pesticide. Ka metoda të shumta të identifikuar origjinën e ushqimit tuaj duke lexuar etiketat dhe duke kërkuar për treguesit kyç.

Leximi i etiketave është mënyra më e lehtë për të përcaktuar nëse ushqimi juaj është i sigurt për t’u ngrënë.Etiketat e prodhuara do të përmbajnë një seri të numrave. Këta numra do t’ju tregojë gjithçka që ju duhet të dini kur është fjala për të identifikuar nëse është apo nuk është ushqimi organik.

Nese numri në etiketë fillon me një 4, ai është prodhim konvencional. Ky prodhim është e mundshme të jetë i mbuluar me pesticide. Prodhimet e modifikuara gjenetikisht do të fillonin me numrin 8, dhe ato shpesh identifikohen me një varg të numrave të përbërë nga 5 shifra. Prodhimet organike do të etiketohen me 5 shifra gjithashtu, por do të fillojnë me numrin 9. Gjithmonë kontrolloni etiketën dy herë, pasi ajo ndonjëherë është e vështirë për ta treguar atë në shikim të parë.

Nëse një produkt emërtohet si organik, ai nuk mund të jetë plotësisht organik. Disa rregulla lejojnë për produktet që nuk janë 100% organike që të etiketohen organike. Shiko për etiketat që tregojnë se produkti është 100% organik. Kur nje produkt përmban këtë emërtim, ai është e vërtetë organik. Kjo do të thotë se ai gjithashtu nuk përmban asnjë përbërës të modifikuar gjenetikisht.

Gjithmonë lexoni përbërësit e një produkti gjithsesi për të u siguruar se nuk ka aditivëve të dëmshëm, por etiketa 100% organike është etiketë ideael kur vjen puna për të kërkuar për produkte të cilësisë ushqimore.

Mbani në mend se të lartë fruktoza e shurupit misri ështëe njohur për të qenë e modifikuara gjenetikisht, në mënyrë që të shmangur produktet që përmbajnë këtë përbërës. Fruktoza e lartë te shurup misrit është gjetur gjithashtu të përmbajë mërkurin.