Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 Të metat e bujqësisë ekologjike për prodhuesin - Bujqesia.eu

Të metat e bujqësisë ekologjike për prodhuesin

0

fertttt

Nuk do të ishte reale të thuhej se bujqësia ekologjike ka vetëm përparësi. Fermeri me siguri do të ballafaqohet meprobleme si:

• Harxhimet fikse mund të jenë më të larta, dhe ato variabile më të ulta. Varësisht nga tipi I prodhimit, çmimi i prodhimeve organike mund të del më i lartë. Kjo kryesisht varet nga harxhimet fikse, veçanërisht fuqiapunëtore.
• Kërkesat dhe ofertat mund të zhvillohen në mënyrë simultane. Nëse nuk ka rritje të kërkesës atëherë produktet organike janë me interes, nëse çmimi i prodhimit është i njejtë ose më i ulët se sa e prodhimeve klasike.

• Gjatë periudhës së transicionit, së paku dy vjeçare, produktet nuk mund të vlerësohen si organike. Si pasoj edhe çmimi i mirëfilltë nuk mund t’i ipet. Gjatë kësaj periudhe të prodhimit harxhimet mund të jenë më të larta, por çmimi i shitjes do të jetë ai i tregut.

• Fermerët tjerë mund të kenë dilemë në fillim.

(Foto: Plehu i derdhun shkakton ndotje serioze të mjedisit dhe njëkohësisht humb materiet ushqyese)/Bujqesia/