Tetë hapa për mbjelljen e suksesshme të luleve

0

lulet

Këtu është një listë me 8 pikat që duhet të plotësoni për mbjellje të suksesshme të bulbave. Ka dy klasifikime kryesore për bulbat: ato që mbillen në pranverë (të tilla si anemona, tulipanë etj) dhe bulba verore (të tilla si begonja, zambakët, gladiola etj).

-Respektoni periudhat e mbjelljes. Në të vërtetë, bulbet pranverore mbillen në vjeshtë ndërsa ata verore mbillen në pranverë.

-Mendoni të punoni tokën para se të mbillni lulet.

-Bëni një gropë me anë të një lopate. Thellësia e gropës varet nga bulbi që ju do të mbillni.

-Nëse është e mundur shtoni rërë dhe pleh për lulet.

-Vendosni rërë në fund të gropës.

-Më pas vendosni bulbin.

-Mbusheni gropën me pleh siç duhet.

-Ujiteni të gjithë gropën e mbyllur me ujë me grushte.