Vezët e pulave dominojnë në tryezën kosovare

0

Valdale-Farm-Eggs-1005

Pulat e Kosovës prodhojnë mesatarisht 4 milion vezë çdo ditë. Kështu kosovarët nuk kanë nevojë për vezë të Maqedonisë, Serbisë e vendeve tjera të botës. Ata i kanë vezët e veta.

Madje mund të krenohen me cilësinë dhe sasinë e tyre me të gjitha vendet përreth.

Gjatë një viti me vezët e pulave të Kosovës ushqehen 75 për qind të kosovarëve. Kjo edhe është njëra nga prodhimtarit kryesore të vendit me mundësi eksporti, sipas raportit të UNDP-së, “Tregjet potenciale për eksport”, transmeton Gazeta Fjala.

Në Kosovë çmimi për 30 kokrra vezë në treg, kushton 2.5 deri në 3 euro.