Vitin e ardhshëm rritet subvencionimi për bletë

0

12295324_917974201571385_954752356637055552_n

Mbi 1 milionë euro për subvencione dhe rreth 450 mijë euro në grante është buxheti që këtë vit është ndarë për bletarët nga Ministria e Bujqësisë. Dhe kjo mbështetje do të rritet në vitin e ardhshëm.

Ministri Memli Krasniqi ashtu siç edhe ua ka premtuar bletarëve do ta rrisë shumën e subvencionimit, nga 10 euro për koshere në 15 euro. Kjo besojmë se do të ndikojë dukshëm në qëndrueshmërinë e fermave me bletë dhe do ta forcoj edhe më shumë sektorin.

“Ne e kemi pasur zgjerime të mbështetjes dhe rritje të kërkesës. Kjo tregon se në këtë sektor ka interesim dhe ka shumë potencial dhe prandaj ne nga viti i ardhshëm po e rrisim subvencionimin dhe po ashtu po bëjmë hapa të përbashkët për forcimin e sektorëve në bujqësi, pasi kjo rritje vjen si kërkesë dhe diskutim me vetë shoqatat e bletarëve”, ka thënë ministri Krasniqi.