Warning: Use of undefined constant WPSocialShare - assumed 'WPSocialShare' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-share/wp-social-share.php on line 19 Warning: session_start(): Cannot start session when headers already sent in /customers/c/4/e/bujqesia-ks.com/httpd.www/wp-content/plugins/custom-sidebars/inc/class-custom-sidebars-explain.php on line 55 VJELJA DHE MAGAZINIMI I DARDHAVE - Bujqesia.eu

VJELJA DHE MAGAZINIMI I DARDHAVE

0

Frytet jenë të pjekura nëse këputen lehtë kur i kapni me dorë dhe i rrotulloni.

Aftësi e vërtetë është të vlerësohet kur është momenti më i mirë për vjelje.
Frytet vilen kur arrijnë madhësinë e duhur, por kur ende nuk janë pjekur plotësisht.

dardha

Këtyre fryteve u priten bishtat dhe pastaj frytet lihen disa ditë për të fituar shijen e plotë.
Dardhat hahen menjëherë posa të piqen, sepse nuk mund të magazinohen.
Llojet e vonshme të dardhave piqen me rastin e magazinimit, kurse vilen atëherë kur bishtat ngadalë ndahen nga degët. Dardhat më së miri ruhen të vendosura në gajbe dhe të pambështjellura.
Bishtat e dardhave nuk duhet të jenë të dëmtuar. Të gjitha frytet e kalbur dhe të dëmtuar duhet larguar. Në hapësirat ku ruhen dardhat atmosfera duhet të jetë e thatë dhe temperatura duhet t jetë konstante midis 7-8 gradë C.
Nëse fryti rreth bishtit zbutet, atëherë mund te themi se ai është pjekur.