Zviceranët, të parët me investime në Kosovë

0

Agrarmaerkte

Krahasuar me bizneset e tjera të huaja, bizneset me pronarë nga Shqipëria janë në numrin më të madh në Kosovë.

Të dhënat e Agjencisë për Investime dhe Përkrahje të Ndërmarrjeve në Kosovë tregojnë se janë 42 biznese nga ky shtet që veprojnë aktualisht në vend. Por, Shqipëria është e gjashta sa i përket vlerës së investimeve për periudhën janar-maj 2015.

Në këtë periudhë janë investuar 13.4 milionë euro. Ndërkaq, pronarët zviceranë, edhe pse renditen të tretët për nga numri i bizneseve – me 21 sosh – mbajnë primatin e shtetit me më së shumti investime, me 34.4 milionë euro për pesëmujorin e parë të 2015-ës.